Naša priča

Ovo je Boby koji nas je inspirirao da započnemo ovu odiseju i u našem gradu osnujemo Udrugu za zaštitu životinja Boby Donji Miholjac.

Boby je pas kojeg je zimus naša predsjednica Đurđa Vesanović Dvornik spasila smrti od smrzavanja i gladi dok je prisustvovala jednoj sahrani. Boby je bio toliko gladan da je tada jeo suhu granu. Sva sreća da se na sahrani našla naša Đurđa i odvela ga kući.

Udruga trenutno nema svoj prostor i djeluje na sferama kojima može, a to su zaštita životinja, poticanje vlasnika na sterilizaciju i kastraciju, pomaganje životinjama koje su bolesne i pronalaženje privremenog ili stalnog udomitelja za životinje koje nemaju vlasnika.

Također poduzimamo aktivnosti kojima prikupljamo donacije koje su nam potrebne za troškove veterinara za liječenje životinja, a čekaju nas i veliki troškovi ukoliko od Grada dobijemo zemljište koje bi smo iskoristili za izgradnju skloništa za životinje.

Udruga djeluje na području Republike Hrvatske. Sjedište Udruge je u Donjem Miholjcu. Udruga je upisana u Registar udruga Republike Hrvatske pri Gradskom uredu za opću upravu u Donjem Miholjcu.